Культура | Южноукраинск, 20 Июля, 2017

«Урожайне» літо колективів Палацу культури ВП ЮУАЕС

Свежие новости: «Урожайне» літо колективів Палацу культури ВП ЮУАЕС

З 1 по 10 липня зразковий ансамбль народного танцю «Квіти України» Палацу культури ВП ЮУАЕС брав участь у IX Міжнародному фольклорному фестивалі «Кавказ-2017», який проходив у трьох містах Грузії - Поті, Кобулеті та Батумі. Южноукраїнський танцювальний колектив на фестиваль було запрошено Союзом хореографів Грузії.

Мета фестивалю - розвиток фольклору, популяризація культури різних країн світу, вивчення досвіду та вдосконалення кваліфікації хореографів.

У заході брали участь колективи з Латвії, Вірменії, Туреччини, Росії та Грузії. Україну на ньому представляли три ансамблі, серед яких були й «Квіти України». Упродовж п'яти фестивальних днів южноукраїнський колектив показував по 2-3 танці щодня. У результаті був нагороджений трьома Дипломами фестивалю, нагородною статуеткою та запрошений до Латвії, де 2018 року відбудеться аналогічне свято народного танцю.

Крім того, запальні номери танцюристів з ансамблю «Квіти України» так приголомшили гостей фестивалю «Кавказ 2017», що южноукраїнський колектив запросили виступити ще на одному заході, який паралельно проходив там же, у Грузії.

Гран-прі та безліч приємних вражень привезли додому солісти народного ансамблю бального танцю «Натхнення» (діє на базі ПК «Енергетик» ВП ЮУАЕС) з Міжнародного фестивалю «Grand festival», який проходив з 22 червня по 3 липня в італійському місті Пезаро.

Уже не вперше гостинний Пезаро запрошує підкорити конкурсний майданчик усіх танцюристів з різних країн. Фестиваль «Grand festival», що став вже традиційним, включав усі творчі жанри. У його перебігу учасники мали можливість пройти сучасні європейські майстер-класи та познайомитися з багатою культурою регіону, який став батьківщиною для таких метрів як Россіні, Рафаель, Федерико Фелліні та ін.

Блискуче виступили й юні танцюристи зі зразкового ансамблю бального танцю «Натхнення», підкоривши суддів майстерністю виконання на Всеукраїнських змаганнях з танцювального спорту «Блакитний берег 2017», що проходили в м.Черноморськ. На це свято краси та таланту на початку червня приїхали учасники з 14 областей України, а також з Молдови та Болгарії.

Високий рівень майстерності на цих змаганнях показали южноукраїнські сольні пари Максим Ядлось і Вероніка Кравченко (категорія Діти), Максим Жуля та Олена Кристофоль (категорія Школа), Дмитро Устинський і Соломія Пелюх (категорія Ювенали 1 Школа). Усі вони посіли першу сходинку п'єдесталу, обійшовши суперників за очками. 

Найвищої нагороди - Гран-прі - Міжнародного фестивалю-конкурсу «Таланти світу 2017» удостоївся й зразковий оркестр народних інструментів «Колорит».

Фестиваль мистецтв проходив наприкінці червня в Залізному Порту. Його учасники змагалися за перемогу в шести вікових категоріях і в чотирьох номінаціях. У одній з них успішно виступили южноукраїнці.

А в Південній Пальмірі танцюристи студії хореографії «Сакура» також наприкінці червня підкорювали серця глядачів і журі на II Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Art Причал 2017».

Одеський фестиваль зібрав більше 400 учасників з різних міст України та світу і за його підсумками «Сакура» одержала диплом Лауреата 2 ступеню.

Дещо раніше южноукраїнський театр естрадних мініатюр «Нон-стоп» вкотре підтвердив свою майстерність, посівши 1 місце на 22-му Всеукраїнському фестивалі театральних мистецтв «Від Гіпаніса до Борисфена 2017».

У фестивальні дні до Очакова з'їхалися майже дві тисячі учасників з 15 областей країни. Вони представляли понад 30 різних народних і зразкових театральних колективів. Їхні виступи оцінювали досвідчені професіонали театрального мистецтва, а під час майстер-класів метри охоче ділилися своїм досвідом з учасниками фестивалю.

Водночас в Очакові проходив ще один Всеукраїнський фестиваль-конкурс, але вже гумору та сатири - «Усмішки Глазового», на якому соліст дитячого та юнацького театру «Маска» Палацу культури ВП ЮУАЕС Костянтин Живило посів 3 місце.

Успішним був і виступ южноукраїнського зразкового театру естрадної пісні «Галатея». На початку червня з обласного конкурсу дитячої та юнацької творчості «Art-mix», який проходив в Миколаєві, вихованці «Галатеї» Наталія Бондаренко, Катерина Северова, Людмила Назаркулова та Артем Атаманов привезли додому два Гран-прі, одне перше місце та диплом Лауреата конкурсу відповідно.

Дитячий фестиваль зібрав талановитих дітей з усього регіону. У ньому взяли участь переможці відбіркових турів, що проходили в усіх районах області з лютого по травень 2017 року. З 500 дітей віком від 6 до 18 років лише сто отримали право виступати у фіналі заходу.

Юні артисти змагалися в трьох категоріях: вокальне, декоративно-ужиткове та театральне мистецтво. Перша номінація, в якій юні южноукраїнці своїми голосами полонили суворе журі, була представлена найбільшою кількістю конкурсантів - 40 солістів і 15 вокальних ансамблів. А в номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» презентували свої роботи 24 умільці в живописі та графіці, кераміці та декоративному розписі, валянні, плетінні з соломки та іншій техніці. У цій номінації місто-супутник ЮУАЕС гідно представила Наталія Папушой.

Источник: http://yu.mk.ua

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости