Политика | 23 Октября, 2018

Уряд готовий дозволити реєстрацію автомобілів з Європи на “рідних” номерах, – ЗМІ

Свежие новости: Уряд готовий дозволити реєстрацію автомобілів з Європи на “рідних” номерах, – ЗМІ

Відповідні норми передбачені законопроектом №7286 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення в сфері безпеки дорожнього руху», – повідомляє UBR.

У прикінцевих положеннях до проекту закону Кабмін пропонує зобов’язати всіх власників на іноземних номерах, пройти держреєстрацію в термін до 10 робочих днів після перетину українського кордону.

Вимога буде поширюватися на всі автомобілі, що тимчасово ввозяться на митну територію України на понад 90 днів.

Причому така реєстрація буде здійснюватися без зміни реєстраційних документів та номерних знаків країни їх реєстрації. Іншими словами, Кабмін готує власникам евроблях легальний спосіб продовжувати використовувати свої автомобілі в Україні.

Втім, сам порядок реєстрації, а також суми мит і зборів, які можуть стягуватися з користувача «литовця», поки не відомі. Якщо законопроект буде проголосований в Раді, уряд повинен буде розробити правила протягом 3-х місяців.

«Думаю, для реалізації цих ініціатив в Україні можуть створять окремий реєстр, до якого вноситимуть дані про автомобіль і його власника. Робиться це для того, щоб поліція могла ідентифікувати реального користувача машини в Україні», – пояснив адвокат, керуючий партнер юридичної фірми “Можаєв і партнери” Михайло Можаєв.

«Якщо такий реєстр буде створено, поліція зможе швидко встановити особу людини, яка керує цим автомобілем на території України на законних підставах», – додав Можаєв.

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости