Криминал | Николаев, 10 Марта, 2019

В Миколаєві облили зеленкою агітнамет Порошенка

Свежие новости: В Миколаєві облили зеленкою агітнамет Порошенка

Сьогодні, 10 березня, близько 11:45 двоє невідомих хлопців віком близько 20 років у чорному одязі підішли до намету одного з кандидатів у Президенти України, розташованого біля зупинки громадського транспорту Автопарк по вул. Космонавтів та, висловлюючи невдоволення діяльністю кандидата, облили зеленкою намет.

А 9 березня мешканець смт Казанка для відлякування безпритульних собак, які загрожували його домашній птиці, кинув на своєму дворі петарду. У цей час вулицею ходили агітатори та вирішили, що це стріляють й заявили до поліції. Поліцейські склали відносно чоловіка адмінпротокол за ст. 195-6 КУпАП «Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів».

Загалом станом на 10 березня від початку передвиборчої агітації поліцією Миколаївщини зареєстровано 108 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства.

Повідомлення стосувались розміщення агітаційної продукції без вихідних даних та у заборонених законом місцях, а також нібито незаконної агітації й можливого підкупу виборців.

Вся отримана поліцейськими інформація ретельно перевіряється. За результатами проведених перевірок із 108 повідомлень 74 – не знайшли свого підтвердження.

Стосовно виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їхній тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск співробітники поліції склали 27 адмінпротоколів за ст. 212-13 КУпАП, один - за ст. 212-14 КУпАП «Порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях», три - за ст. 173 КУпАП «Дрібне хуліганство», один - за с. 178 КУпАП «Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді», один –  та один - за с. 183 КУпАП «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб».

До Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості внесені по двом кримінальним правопорушенням – за ч. 1 ст. 259 КК України (Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, Первомайський ВП) за ч. 2 ст. 160 КК – 1 (Пропозиція, обіцянка або надання виборцю неправомірної вигоди за вчинення або не вчинення будь-яких дій, пов’язаних з реалізацією ним свого виборчого права, Центральний ВП).

На розгляд суду поліцейські направили 30 адмінпротоколів.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області 

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости