Общество | Николаев, 10 Января, 2018

В Миколаєві зареєстровано 60 випадкiв захворювань на вірусний гепатит А

Свежие новости: В Миколаєві зареєстровано 60 випадкiв захворювань на вірусний гепатит А

10 січня під час засідання обласного оперативного штабу з питань гепатиту А, що відбувся під головуванням начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Павла Георгієва та за участю обласного педіатра Наталі Єфремової, обласного епідеміолога Алевтини Дем’яненко, заступника начальника УОЗ Миколаївської міської ради Віктора Фаюка, начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Лариси Бурденко та заступника директора ДУ «Миколаївський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» Олександра Ігнатенкова, обговорено низку важливих питань щодо ситуації із захворюваності на гепатит А в Миколаївській області.

В обласній інфекційній лікарні станом на 16.00 10 січня знаходяться 46 пацієнтів. Ще 14 дітей знаходяться в обласній дитячій інфекційній лікарні. Інформація щодо пацієнтів, у яких підтверджено діагноз «гепатит А», оновлюється щодня о 9.00 на офіційному веб-сайті управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

В обох лікарнях на даний час створено умови для розміщення хворих, ліки для ефективного та якісного надання спеціалізованої медичної допомоги в наявності. Також проведено перерозподіл лікарських засобів між закладами охорони здоров’я для забезпечення лікування пацієнтів і розроблено план дій на випадок збільшення кількості хворих.

  • Сьогодні до лікарень вже звертаються і контактні особи – люди, які контактували з хворими на гепатит А. Всі пацієнти знаходяться під постійним висококваліфікованим медичним наглядом.
  • Спеціалісти ДУ «Миколаївський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» відзначають, що на сьогодні не можна виключити, що джерелом зараження є питна вода, тому у штабі наголошують на необхідності обов’язкового дотримання правил особистої гігієни у побуті, а саме:
  • Використовувати для пиття та миття посуду лише перекип`ячену воду (воду кип’ятити не менше 10 хв., дати відстоятися).
  • Не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання.
  • Перед споживанням овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою, для споживання дітьми–обдати окропом.
  • Суворо дотримуватись правил особистої гігієни - обов`язково мити руки з милом перед приготуванням та вживанням їжі, після кожного відвідування туалету.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства зазначає, що вже обстежено заклади освіти (школи, дитячі садочки тощо), надано відповідні рекомендації щодо профілактики захворювання. Ведеться тісна співпраця з обласним і міським управліннями охорони здоров’я та управлінням освіти.

Ситуація знаходиться на постійному контролі органів влади та фахівців відповідних департаментів і управлінь.

 

Джерело: oblzdrav.mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости