Политика | Николаев, 20 Марта, 2018

В ОДА відбулася зустріч з делегацією Посольства Литовської Республіки в Україні

Свежие новости: В ОДА відбулася зустріч з делегацією Посольства Литовської Республіки в Україні

У понеділок, 19 березня, заступник голови Миколаївської ОДА Олександр Кушнір та керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації зустрілися з  Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом, виконавчиим директором ЗАТ «БТ Інвест» Айварасом Каралюсом та виконавчим директором ТОВ «Будстандарт» Сергієм Гуньком

«Незважаючи на те, що в Миколаївщини і так хороші позиції – ми в п’ятірці лідерів по Україні за об’ємом капітальних інвестицій у розрахунку на одну особу населення, продовжуємо активну роботу щодо залучення інвестицій у регіоні», - зазначив Олександр Кушнір.

На зустрічі заступник голови ОДА акцентував, що основний пріоритет роботи облдержадміністрації у роботі з інвесторами – це максимальна допомога, відповіддю з їхнього боку є сплата податків та робочі місця для миколаївців, що є принциповою позицією голови ОДА Олексія Савченка.

«БТ Інвест» та «Будстандарт» спільно володіють компанією ТОВ «Єврозовнішторг», якою на Миколаївщині реалізується проект будівництва бази з накопичення сільськогосподарської продукції та відвантаження на морські судна. «Так, ми маємо перші результати спільної діяльності – за орієнтовними розрахунками до середини літа цього року буде відкрито зерновий термінал першої черги, у який вже вкладено 70 млн євро. Всього ж проект коштуватиме більше 100 млн євро – власний капітал підприємства», - відзначив Олександр Кушнір.

Слід відмітити, що починаючи з 2017 року на Миколаївщині почала покращуватися структура капітальних інвестицій за джерелами фінансування. Зокрема, значно зменшилась питома вага кредитів – до 8%, при цьому основним джерелом капітальних інвестицій стали власні кошти підприємств – їх частка зросла до 80% загальнообласного обсягу капінвестицій. Зазначене свідчить про суттєве покращення фінансового стану підприємств регіону та реінвестування у власний розвиток. 

За запевненнями інвесторів, ними враховано і питання логістики - на підприємстві є спеціально відведена територія для відстою вантажного транспорту, що дозволить зменшити потік вантажівок у часи «пік», а це, в свою чергу, зменшить навантаження на автомобільні дороги області.

«Як зазначив пан Марюс Януконіс, в України та Литви завжди була тісна співпраця та зв’язки. Зі свого боку Миколаївська облдержадміністрація всіляко сприятиме розвитку бізнесу в регіоні та налагодженню ділових контактів з литовськими компаніями, створюючи сприятливий інвестиційний клімат. Впевнений, що продовження нашої тісної співпраці з Литовською Республікою забезпечить наповнення бюджетів всіх рівнів та сприятиме створенню нових робочих місць для миколаївців, адже люди – найвища цінність кожної громади», - резюмував Олександр Кушнір. 

Источник: mk.gov.ua

 

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости