Политика | Николаев, 10 Июля, 2018

В ОДА відбулося засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради

Свежие новости: В ОДА відбулося засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради В ОДА відбулося засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради

У вівторок, 10 липня, в обласній державній адміністрації за участі заступника голови ОДА Євгена Шевченка відбулося засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради. Присутні розглянули питання сприяння зайнятості безробітних із числа демобілізованих військовослужбовців в Миколаївській області, стан реалізації ініціативи голови ОДА Олексія Савченка про надання одноразової допомоги на відкриття власної справи учасникам АТО та підготовку кваліфікованих робітників у закладах професійно-технічної освіти Миколаївської області. 

Директор департаменту соціального захисту населення ОДА Оксана Єльчієва розповіла про стан реалізації ініціативи голови ОДА Олексія Савченка про надання одноразової допомоги на відкриття власної справи учасникам АТО.  Так, відповідно до рішення ХХ позачергової сесії Миколаївської обласної ради від 12.04.2018 № 16 для надання одноразової допомоги  на відкриття власної справи учасникам антитерористичної операції з обласного бюджету передбачені кошти в розмірі 1 млн грн. В області було оголошено конкурс проектів серед учасників антитерористичної операції для надання одноразової допомоги для відкриття власної справи.  Рекомендована вартість проектів в межах 50 тис. грн. Наразі вже відбулася співбесіда з кандидатами на отримання одноразової допомоги, а члени комісії оцінюють проекти, подані до фінансування.

Директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько розповів, що протягом поточного року весь комплекс соціальних послуг та матеріального забезпечення стовідсотково отримали демобілізовані військовослужбовці, які звернулися до служби зайнятості, а це 930 осіб, з них кожен четвертий отримав роботу. Рівень працевлаштування учасників АТО за сприяння служби зайнятості складає 26,8%, при цьому в середньому по Україні – 22,2 %. Крім того, починаючи з 2015 року до служби зайнятості звернувся 31 учасник АТО, з метою започаткування власної справи, з них в цьому році - семеро. Всі успішно захистили бізнес-план та отримали близько 1 млн грн на відкриття бізнесу.

«Учасники АТО є пріоритетною категорією громадян в наданні даної послуги. Розмір одноразової виплати допомоги по безробіттю коливається від 26 до 50 тис.грн», - пояснив Дмитро Оборонько.

Фахівці департаменту освіти і науки ОДА поінформували про те, що підготовку кваліфікованих робітників для потреб економіки регіону здійснює 31 заклад професійної (професійно-технічної) освіти області з них: 2 професійно-технічних училища; 21 професійний ліцей; 4 вищих професійних училища; 2 структурні підрозділи закладів вищої освіти; 2 навчальних центри при кримінально-виконавчих установах закритого типу Миколаївської області; за галузевим спрямуванням: у галузі будівництва – 3 заклади освіти; промисловості – 10 закладів освіти; сільського господарства – 13 закладів освіти і 2 філії; для сфери торгівлі і громадського харчування – 4 заклади освіти; для транспорту – 2 заклади освіти.

Кількість випускників 2016/2017 навчального року склала 3905 осіб, 74% яких працевлаштовані на підприємства міста та області, решта – продовжують навчання у закладах вищої освіти та проходять службу у Збройних Силах України.

«Враховуючи запити соціальних партнерів та аналіз регіонального ринку праці, у закладах професійної (професійно-технічної) освіти області започатковано підготовку кваліфікованих робітників з нових професій: Молодша сестра з догляду за хворими. Нянька. Гувернер, Формувальник ковбасних виробів. Контролер харчової продукції (виробництво м’ясних та рибних продуктів), Майстер ресторанного обслуговування, Слюсар з ремонту автомобілів. Рихтувальник кузовів. Адміністратор, Опоряджувальник будівельний, Електромонтер з експлуатації розподільних мереж, Контролер енергонагляду, Оператор лінії у виробництві харчової продукції (виробництво напоїв), Монтажник гіпсокартонних конструкцій», - зазначили представники департаменту.

Источник: mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты