Криминал | Николаев, 16 Мая, 2018

В один день понад 70 тисяч гривень виманили у миколаївців шахраї, які «працювали» за легендою «Ваш син у поліції – потрібні кошти»

Свежие новости: В один день понад 70 тисяч гривень виманили у миколаївців шахраї, які «працювали» за легендою «Ваш син у поліції – потрібні кошти»

Попри регулярні застереження поліцейських про застосування аферистами різноманітних форм обману, громадяни продовжують довіряти незнайомцям. Лише за минулу добу миколаївці поповнили кишені аферистів на 73 000 гривень, повіривши у «байку», що їхні родичі потрапили до поліції, і для «вирішення питання» потрібно сплатити певну суму грошей.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Незнайомий голос у слухавці повідомляв, що родич співрозмовника став винуватцем якогось злочину і, щоб уникнути відповідальності та вирішити проблему, потрібно сплатити чималі кошти. Налякані люди без будь-яких вагань та сумнівів передавали кошти аферистам, навіть не розібравшись у ситуації особисто. 

14 травня до Центрального відділу поліції ГУНП в Миколаївській області звернулась пенсіонерка із заявою про скоєння відносно неї шахрайських дій. До заявниці зателефонував невідомий, який, представившись працівником поліції, повідомив, що її онук нібито затриманий за скоєння дорожньо-транспортної пригоди, у якій постраждав громадянин, та за лікування потрібно терміново сплатити півтори тисячі доларів. Не здогадавшись перевірити отриману інформацію, потерпіла передала кошти незнайомцю, який вже чекав на неї біля будинку, і лише потім зателефонувала онукові та дізналась, що він знаходиться вдома і жодних негараздів з ним не траплялось.

У аналогічний спосіб втратила 20 тисяч гривень мешканка Заводського району. Заявниця, повіривши розповіді телефонного співрозмовника про те, що її син затриманий поліцейськими за скоєння правопорушення, втратила свої заощадження.

Ідентичний випадок стався ще з однією мешканкою Заводського району – жінка віддала аферистам 14 тисяч гривень.

Слідчі підрозділи розпочали кримінальні провадження за ознаками ч.1 та ч.3 ст.190 КК України «Шахрайство», санкції яких передбачають покарання від штрафу до позбавленням волі на строк до восьми років. Поліцейські встановлюють особу зловмисників. Триває слідство.

Поліція Миколаївщини звертається до усіх громадян!

Якщо вам телефонують невідомі особи з невідомих номерів, представляючись вашими рідними чи працівниками поліції та просять чи вимагають перерахувати кошти, в жодному разі не робіть цього. Одразу ж зателефонуйте до рідних, переконайтеся, що з ними все гаразд. А якщо вони на зв'язок не виходять – телефонуйте на «102».
Не потрапляйте на гачок шахраїв!



Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты