Криминал | Южноукраинск, 2 Декабря, 2018

В Южноукраїнську майже рік у суді затягується розгляд справи за фактом смертельного ДТП, спричиненого п’яним таксистом

Свежие новости: В Южноукраїнську майже рік у суді затягується розгляд справи за фактом смертельного ДТП, спричиненого п’яним таксистом

У лютому цього року в Южноукраїнську біля залізничного вокзалу сталася трагедія. П’яний таксист вночі збив водія, який вийшов полагодити несправність у своєму автомобілі. Григорій Коваленко помер в реанімації, так і не прийшовши до тями. Справа розглядається в місцевому суді майже рік, а про справедливий вирок говорити поки не доводиться.

У ту рокову ніч, 6 лютого, за день до свого 56-го дня народження Григорій підвозив до поїзда племінницю і її малолітню дочку. Трохи не доїхавши до залізничного вокзалу, чоловік був змушений зупинитися через несправність автомобіля. Увімкнувши «аварійку», Григорій став копирсатися під капотом. Приблизно о 2.40 його збило таксі, водій якого знаходився у нетверезому стані. Не приходячи до тями, від отриманих травм через п’ять днів після аварії чоловік помер в реанімації.

Здавалося б, все очевидно, і винуватець ДТП має понести справедливе покарання. Однак судові засідання регулярно відкладаються, переважно через захист обвинуваченого. Ювілейне десяте засідання (останнє на даний момент) теж виявилося малопродуктивним. Адвокат підозрюваного Світлана Семенова поскаржилася на проблеми зі здоров’ям, тому суддя Олександр Савін дозволив заслухати лише свідків зі сторони потерпілих.

адвокат Світлана Семенова

Племінниця загиблого розповіла, що на момент аварії траса була чистою, незасніженою,  тому говорити про слизьку дорогу як про пом’якшувальну обставину недоречно. Водій таксі Р. на великій швидкості збив Григорія і зачепив несправний автомобіль. Їхав винуватець ДТП з вимкненими фарами. Був настільки п’яним, що не міг стояти. Нетверезий стан окрім свідків підтвердила й експертиза.

«Людини вже десятий місяць немає, Р. собі спокійно ходить, працює. За весь цей час він не попросив вибачення, не подивився в очі ні мені, ні моїм дітям. Спочатку він визнав свою провину повністю, а тепер заявив, що визнає частково. Про яке розкаяння може йти мова?», – скаржиться вдова Олена.

У Григорія Коваленка залишилися двоє дорослих дітей та дві онучки, а ще – численні друзі. Вдова Олена розповіла журналісту «Маю право», що її чоловік користувався великим авторитетом серед колег-водіїв. У колективі його називали «батя», товариші могли серед ночі зателефонувати і він ніколи не відмовляв у допомозі. Григорій працював далекобійником, за 35 років за кермом вантажівки він не спровокував жодного ДТП.

Григорій Коваленко

Розгляд справи продовжиться вже у новому році. Рідні загиблого сподіваються на справедливий вирок суду.

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости