Общество | Южноукраинск, 12 Февраля, 2019

В Южноукраїнську підписано меморандум про створення відділення нефрологіїї і діалізу

Свежие новости: В Южноукраїнську підписано меморандум про створення відділення нефрологіїї і діалізу

За ініціативи Департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради, у зв’язку із численними  зверненням хворих на хронічну ниркову недостатність, робота з відкриття у м. Южноукраїнську філії Миколаївської обласної клінічної лікарні розпочалась вже з жовтня 2017 року.

З боку місцевого самоврядування в грудні 2017 року та січні 2018 року були проведені зустрічі з представниками ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна», яким в свою чергу запропоновано встановлення 10 апаратів «штучної нирки».

За результатами зустрічі було визначене приміщення для відділення діалізу.

Відібрані проби води, для виготовлення необхідних фільтрів доочищення.

Розроблений проект на встановлення діалізних апаратів штучної нирки.

В 2018 році організований та проведений круглий стіл за участі представників інвесторських фірм.

Проведено анкетування серед хворих, які обрали фірму Fresenius Medical Care (Німеччина), як. поставщика обладнання.

У зв’язку з категоричною відмовою, з боку обласного управління охорони здоров’я, відкриття відділення Миколаївської обласної клінічної лікарні, був запропонований проект щодо відкриття відділення нефрології та діалізу в КЗ «ЮМЛ», який отримав підтримку депутатського корпусу та в жовтні 2018 року Южноукраїнською міською радою прийнято рішення від 04.10.2018 №1297 «Про створення відділення нефрології та діалізу у структурі КЗ «ЮМЛ».

06.02.2019 року підписано всіма зацікавленими сторонами меморандум про взаєморозуміння та співробітництво з реалізації Проекту щодо створення та оснащення відділення нефрології та діалізу у місті Южноукраїнськ.

Відповідно до вищезазначеного документу ТОВ «Ренарт» (офіційний представник Fresenius Medical Care) зобов’язується  поставити оригінальне обладнання виробництва вищезазначеної фірми місту Южноукраїнськ на суму понад 10 мільйонів гривень шляхом його безоплатного надання  у власність громади, а також забезпечити оснащення цим обладнанням (у тому числі сприяти навчанню персоналу, гарантійному та післягарантійному сервісному обслуговуванні, методологічній підтримці тощо) відділення нефрології та діалізу у КЗ «ЮМЛ».

9 (дев’ять) апаратів для гемодіалізу серії 5008/5008S;

1 (один) апарат для приготування розчину концентрату Гранумікс;

1 (один) ВСМ-монітор складу тіла (Body Composition Monitor);

1 (одну) систему підготовки води для гемодіалізу.

Загальний об’єм інвестицій може бути збільшений у разі виникнення такої необхідності, а також за взаємною згодою Сторін

На сьогоднішній день Наказом головного лікаря КЗ «ЮМЛ» від 11.01.2019 №13/01-01 в структуру КЗ «ЮМЛ» включено відділення нефрології та діалізу з медичним діалізним обладнанням виробництва Fresenius Medical Care (Німеччина).

На порядку денному перед лікарнею залишається виконання меморандуму в частині здійснення підбору кваліфікованого медичного персоналу та забезпечення, за потреби, їх навчання в закладах післядипломної освіти лікарів, базах підготовки середнього медичного персоналу та направлення їх на навчання роботі на гемодіалізному обладнанні у діалізні центри Fresenius Medical Care до м. Чернігів або м. Черкаси.

На підставі проекту на встановлення діалізних апаратів штучної нирки, який розроблений ТОВ «Ренарт» на сьогоднішній день триває розробка проекту реконструкції приміщень визначених для відділення відділення нефрології та діалізу.

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты