Политика | Южноукраинск, 26 Января, 2019

В Южноукраїнську політична криза переросла в бюджетну

Свежие новости: В Южноукраїнську політична криза переросла в бюджетну

Чергова спроба вирішити політичну кризу в Южноукраїнську вкотре закінчилася без позитивного результату. До того ж, прийнятий наприкінці минулого року бюджет не працює, оскільки Людмила Дзюбенко заблокувала його реєстрацію у Державній казначейській службі.

Учора, 25 січня, за ініціативою представниці «Опозиційного блоку» Наталі Черьомухіної відбулося зібрання депутатів міської ради.

– Ми повинні в законний спосіб запустити бюджет. Поки що я не бачу законного способу запущення бюджету. Може, там і прийняли, але прийняли з порушенням. Не прийняли програми, які на сьогодні повинні продовжити свою дію. В моїй пам’яті не було такого. Ми депутати, нас люди вибрали. Я не збираюся далі йти, але сьогодні треба, щоб бюджет запрацював, – із пафосом закликала колег Черьомухіна.

– Ваші пропозиції? – запитав її представник більшості Анатолій Козявкін.

На жаль, чогось нового депутати не почули ані від ініціатора зібрання, ані від Людмили Дзюбенко і Сергія Горностая, який передчасно покинув сесійний зал. Їхня «конструктивна» пропозиція полягала в тому, щоб переголосувати рішення 42-ї сесії, які приймалися без секретаря міської ради, яка на той час самоусунулася від ведення пленарного засідання. Прихильники Дзюбенко вважають, що всі подальші сесії, в тому числі і бюджетна, незаконні.

Натомість депутат-юрист Олександр Палій розвінчав хибні обвинувачення.

– Я взяв на себе відповідальність – підписав ті рішення. Лише суд може дати оцінку моїм діям, - заявив він.

Також Палій вкотре наголосив, що єдиним вірним шляхом недопущення бюджетного колапсу є повернення гербової печатки міської ради, яку зараз незаконно утримує у себе звільнена Людмила Дзюбенко.

– Хто має поступитися: більшість одній людині чи одна людина більшості? – озвучив логічне питання Олександр Палій?

Людмила Дзюбенко лише промовчала у відповідь, так само, які і її прибічники.

Слід зазначити, що чекати рішення суду за позовом Дзюбенко про нібито незаконність прийнятих без її участі рішень на 42 сесії, теж не варіант. По-перше, як це часто буває, розгляд справи може затягнутися на тривалий термін. По-друге, сам позов виглядає абсурдно, оскільки позивачем і відповідачем є одна особа – Людмила Дзюбенко, що ставить під сумнів винесення справедливого рішення.

Тож, на сьогоднішній день місто залишається у заручниках Людмили Дзюбенко, якій більшість депутатів висловила недовіру, і її тіньового керівника Сергія Горностая, який сподівається на перемогу на президентських виборах свого партійного лідера Юлії Тимошенко. Тоді протистояти його ницим планам стане ще тяжче.

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты