Общество | Вознесенск, 21 Мая, 2018

«Вишиванка – єднає українців»

Свежие новости: «Вишиванка – єднає українців»

Цьогорічне святкування Дня міста Вознесенська, яке відзначалося 17-19 травня, включало в себе ще одне народне свято – День вишиванки. Саме 17 травня вся Україна та близько 50 країн світу, в яких проживає українська діаспора, одягли вишиванку в школу, на роботу чи прогулянку по місту в знак збереження українських цінностей, традицій, їх популяризації. Тож і наше місто не було осторонь цього свята… Ввечері на вишиванкову ходу зібралися сотні вознесенців з різних куточків міста.

Про це повідомляє Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

Хода вишиванок розпочалася з парку Шевченка та прямувала до парку Січової Слави по центральній вулиці міста, аби якомога більше перехожих змогли насолодитися цим яскравим патріотичним дійством. На чолі з міським головою Віталієм Луковим участь у заході взяли генеральний консул Республіки Польща в Україні (м. Одеса) Даріуш Шевчик із дружиною, настоятель парафії Св. Антонія з Падви в Южноукраїнську отець Кароль Карвовскі, депутати міської ради, керівники комунальних підприємств та установ міста, представники виконавчих органів ради та громадських організацій, активна шкільна молодь.

Після ходи, на алеї біля головної візитівки Вознесенська – Ротонди, розпочався масштабний флешмоб «Вишиванка – єднає українців», у якому взяли участь юні вознесенці з усіх загальноосвітніх шкіл міста. Діти під час виконання танцювальних рухів виявили справжнє єднання, патріотичних дух та творчий талант.

Дитяче модельне агентство «Glyanec» представило присутнім показ сучасного українського одягу. Моделі демонстрували вишукане стилізоване вбрання в українській тематиці з вишитими традиційними орнаментами.

Наприкінці заходу вознесенці та гості міста фотографувалися на згадку, відпочивали в парку на різноманітних атракціонах, ласували солодкою ватою та попкорном.

 

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости