Общество | Вознесенск, 16 Февраля, 2018

Вознесенці вшанували пам’ять загиблих учасників бойових дій на території інших держав

Свежие новости: Вознесенці вшанували пам’ять загиблих учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгано-узбецький кордон. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. В цей день українці віддають шану героям-воїнам, які захищали високе звання миротворця поза межами держави. Це і учасники війни в Афганістані, бійці, які брали участь в миротворчих місіях в Ліберії, Іраку, Конго тощо. Нині у складні для країни часи вони проявили героїзм і мужність на Донбасі, де у боях з окупантами воювали і воюють близько 12 тисяч воїнів-інтернаціоналістів.

Тож 15 лютого 2018 року до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у малій залі Виконавчого комітету Вознесенської міської ради відбувся «круглий стіл» за участі міського голови Віталія Лукова, начальника Управління соціального захисту населення ВМР Ірини Шишляннікової, голови Вознесенської міської громадської організації «Спілка воїнів-інтернаціоналістів» Ігоря Кравченка, голови об’єднання громадських організацій, голови Вознесенської міської організації «Рада ветеранів» Віктора Мазура, воїнів-інтернаціоналістів.

Очільник міста подякував мужнім чоловікам за їх героїзм, силу духу та патріотизм, з якими вони пройшли крізь пекло війни, повідомив про перебіг політичних та соціальних подій в країні, та нагородив почесною грамотою Виконавчого комітету ВМР одного з воїнів - Олександра Чернікова.

Також перед присутніми виступив Ігор Кравченко зі звітом про виконану роботу за 2017 рік, а учасники спілки, в свою чергу, одноголосно проголосували за продовження його повноважень на посаді голови ВМГО «Спілка воїнів-інтернаціоналістів».

Голова Вознесенської міської організації «Рада ветеранів» Віктор Мазур нагородив почесними грамотами за активну життєву позицію та з нагоди річниці виведення військ з Афганістану Віктора Шевченка, Музаффара Гасанова, Олександра Кравця.

Після «круглого столу» вознесенці та воїни-побратими зібралися на мітингу біля пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам у парку 1-го Травня.

Слова пошани, висловлені ведучою, глибоко запали в серця присутніх, котрі вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Учасник АТО, лікар амбулаторії загальної практики-сімейної медицини № 1 Максим Мануйлов виконав пісню із репертуару О. Розенбаума «Чёрный тюльпан».

На завершення заходу, квіти до пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам покладали міський голова Віталій Луков, начальник Управління соціального захисту Ірина Шишляннікова, головний лікар КУ «Вознесенська центральна районна лікарня» Володимир Красьоха, начальник КУ «Центру ПМСД» Тетяна Дяченко, голова ВМГО «Спілка воїнів-інтернаціоналістів» Ігор Кравченко, воїни-інтернаціоналісти та небайдужі містяни.

Ми вірили, що та війна скінчиться,

Що їй не буде більше вороття.

Але на віки вічні в нас лишиться

Пекуча біль за втрачені життя.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты