Культура | Вознесенск, 28 Июля, 2017

Вознесенськ. Бібліотеки міста про День Хрещення Київської Русі -2017

Свежие новости: Вознесенськ. Бібліотеки міста про День Хрещення Київської Русі -2017

28 липня  -  весь християнський світ вшановує пам'ять рівноапостольного великого князя Володимира.  З нагоди цієї дати , починаючи з  2008 року,  в Україні  відзначається державне свято - День Хрещення Київської Русі - України.  Завдяки Володимиру у 988 році Київська Русь отримала хрещення. Повернувшись з Візантії, Володимир хрестив своїх синів, двір і бояр.

З нагоди свята з 27 липня в столиці України та в селах і містах розпочалися урочистості, пройдуть богослужіння і молитви за Україну, народ, єдність. 

Комунальний заклад «Бібліотечна мережа м. Вознесенська»  розпочав ряд інформаційно-просвітницьких заходів з нагоди відзначення Дня Хрещення Русі. Це  книжкові виставки, уроки духовності, інформаційні повідомлення, бесіди та тематичні відеоперегляди.

Бібліотечна програма тематичних заходів розпочалася 27 липня.

Так, у бібліотеці № 1 відкрилася  виставка духовної літератури  «Від язичництва до християнства». Бібліотекар Даниленко Н.В. підготувала коментований перегляд виставки для наймолодших відвідувачів бібліотеки. Барановська Р.В., завідувач бібліотеки, розпочала представлення  надзвичайної події - Хрещення Київської Русі - як епохальної події в історії для дорослої категорії відвідувачів та для молоді.

Користувачі мають змогу переглянути в Інтернет-центрах КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська» / бібліотека № 1, бібліотека № 4, бібліотека № 5- Пряме, дитяча бібліотека /святкових заходів, які розпочалися в Україні : Богослужіння на Володимирській гірці, Хресний хід з чудотворними святинями, Божественну літургію з Києво-Печерської Лаври.

Запрошуємо разом, у бібліотеці, відзначити День Хрещення Київської Русі – України.  Маєте питання – отримаєте відповідь від бібліотекаря, разом поспілкуємося, переглянемо відеоматеріали.

 

Источник: voz.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты