Политика | Вознесенск, 15 Ноября, 2017

Вознесенськ. Переможці обласного конкурсу «Перлина Прибужжя»

Свежие новости: Вознесенськ. Переможці обласного конкурсу «Перлина Прибужжя»

Одним із найцінніших скарбів української культури є танцювальне мистецтво. Справжній український народний танець – це прояв емоційних почуттів народу з необмеженою фантазією думок. Він привабливий і недоторканий у своїй красі.

12 листопада 2017 року відбувся обласний конкурс хореографічного мистецтва «Перлина Прибужжя», де відбираються кращі хореографічні колективи Миколаївщини для подальшої участі у всеукраїнських фестивалях та конкурсах.

27 колективів переважно з північних районів, міст, об’єднаних територіальних громад Миколаївщини заявили на сцені Палацу Культури «Енергетик» міста Южноукраїнськ яскраві сюжетні хореографічні композиції.

У конкурсній програмі свою творчість демонстрував Народний ансамбль народного танцю «Нива». Оцінювали виступи провідні фахівці хореографічного мистецтва Миколаївщини на чолі з Михайлом Мерляновим, доцентом кафедри хореографії Київського Національного університету культури і мистецтва, заслуженим працівником культури України. Серед чудового різнобарв’я хореографічних композицій члени журі все ж визначили роботу найкращих.

Перше місце у номінації «Народна хореографія» здобув Народний ансамбль народного танцю «Нива» Вознесенського міського будинку культури та був запрошений до участі у Регіональному конкурсі сюжетного танцю «Dance -Dау», який відбудеться в березні 2018 року.

Колектив ставав  неодноразовим  Лауреатом  регіонального конкурсу сюжетного танцю “Чарівний чобіток”, зокрема і в 2016 році (м. Очаків)  та Лауреатом обласного фестивалю хореографічного мистецтва “Миколаївські зорі”(у 2016 році — м. Южноукраїнськ).  Ні одне мистецьке свято у місті не обходиться без участі  ансамблю “Нива”.

Безперечна заслуга в цьому керівника колективу Квашенко Наталії Віталіївни. На сьогоднішній день – це  досвідчений, творчий, висококваліфікований спеціаліст.  Знання та досвід вміло використовує  у своїй роботі.  Вона зуміла об’єднати навколо себе  аматорів танцювального мистецтва та створити цікавий, стабільнопрацюючий  колектив, який є улюбленцем вознесенських глядачів та  яскравим пропагандистом народного танцювального мистецтва.  Учасники колективу постійно працюють над вдосконаленням техніки аматорської майстерності виконання танцю.

 

Источник: voz.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости