Политика | Вознесенск, 21 Июня, 2017

Вознесенськ. Перші кроки у запровадженні нового Державного стандарту початкової школи

Свежие новости: Вознесенськ. Перші кроки у запровадженні нового Державного стандарту початкової школи

У наступному навчальному році у 100 українських школах буде запроваджений пілотний проект інтегрованого навчання першокласників. У Миколаївській області пілотних шкіл обрано 4, серед яких і Вознесенська ЗОШ №8. 20 червня відбувся робочий візит представників Міністерства освіти і науки України та Інституту модернізації змісту освіти до міста Вознесенська, які мали на меті зустрітися із педагогічним колективом закладу, оглянути матеріально-технічну базу і умови для навчання майбутніх першокласників. Супроводжували почесних гостей представники обласного департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Миколаївського обласного інституту післядипломної освіти.

На зустріч були запрошені заступники директорів, вчителі початкових класів навчальних закладів міста. Також до роботи долучилися заступник міського голови Сербенюк Н.М., начальник управління освіти Кисільова С.В., методична служба міста.

В ході роботи було презентовано основні засади нового державного стандарту початкової школи. Передбачається, що  початкова освіта має відповідати віковим особливостям дітей. «Для дітей природно-відповідний спосіб так званого «інтегрованого навчання» і сприйняття світу через діяльність, зокрема, через гру на ранньому етапі навчання – у шестирічному віці, а далі через діяльнісне навчання», – зазначила Лілія Гриневич.

Необхідно перейти від «школи знань» до «школи компетентностей». Зміниться сам підхід до навчання, усе навчання базуватиметься на формуванні компетентностей, тобто знань, умінь, практичних навичок, що їх набувають у процесі навчання, які дозволяють дитині орієнтуватися на практиці і вирішувати будь-яку життєву ситуацію. Це важливо для того, аби дитина не лише просто визубрила урок, отримала знання, а навчилася  з цими знаннями працювати, використовувати й класифікувати, а також, як знаходити знання, потрібні для розв’язання конкретної ситуації.  У цьому полягає  основна ідея нової школи, – пояснила головне нововведення головний спеціаліст МОНУ К. В. Тараник-Ткачук.

Н.І. Забуга, представник інституту модернізації змісту освіти, наголосила на актуальних питаннях та проблемах на шляху до впровадження нового Державного стандарту початкової загальної середньої освіти у рамках реформи «Нова українська школа».

Методичні служби МОІППО та міста відзначили важливість психологічної готовності педагогів до кардинальних змін в освіті та окреслили основні шляхи науково-методичного супроводу запровадження пілотного проекту.

Передбачається, що учителі, які мають стати класними керівниками у 2018-2019 навчальному році, упродовж 2017-2018 року проходитимуть перепідготовку, опановуватимуть нову навчальну програму та методики.

Тож, наше місто вже на старті апробації нового державного стандарту. Попереду велика і відповідальна робота як педагогічного колективу школи, так і громади всього міста.

Сподіваємося на успішне запровадження нового змісту освіти. Пишаємося, що саме нам довірено бути у числі першопрохідців!

Управління освіти ВМР

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости