Общество | Вознесенск, 23 Марта, 2018

Вознесенськ. PROF-TEST знайомить з професією «поліцейського»

Свежие новости: Вознесенськ. PROF-TEST знайомить з професією «поліцейського»

В рамках профорієнтаційного проекту PROF-TEST учнівська молодь Вознесенщини продовжує пізнавати такий різноманітний та багатогранний світ професій. Сьогодні, 22 березня учні Вознесенської гімназії №1, Вознесенської загальноосвітньої школи №5 та Прибужанівської загальноосвітньої школи поглиблювали свої знання про професію «поліцейський». Враховуючи специфіку професії та неможливість проведення професійної практики, Вознесенським міськрайонним центром зайнятості була запропонована така форма зустрічі як професіографічна екскурсія, яка також виявилась дуже пізнавальною та цікавою.

Мандрівка Вознесенським відділом поліції ГУНП в Миколаївській області розпочалась з чергової частини, адже саме вона є відправним пунктом звернення громадян. Майор поліції, Нікітченко Руслан Миколайович, розповів присутнім що саме тут громадяни пишуть заяви у випадку крадіжки, зникнення чи інших неправомірних дій. Поруч з черговою частиною розташовані камери тимчасового тримання під вартою, тож діти на власні очі пересвідчились, що краще не порушувати закон, щоб не потрапити за ґрати. Мандруючи вузькими коридорами Руслан Миколайович розповів учням про структуру відділку. Не оминули підлітки увагою кімнату зберігання доказів, і хоча вхід був суворо заборонений, однак майор поліції задовольнив цікавість учнів і детально розповів, що саме там може зберігатись. З історією створення Вознесенського відділу поліції, колишніми та сучасниками його очільниками та навіть з певними експонатами юнаки та дівчата познайомились у просторому холі другого поверху. 

В особистому кабінеті Руслана Миколайовича діти уважно слухали розповідь про те, як можна стати поліцейським. Учні довідались, що вони можуть взяти направлення у відділі поліції та після успішної здачі ЗНО та пройденого медогляду безкоштовно навчатись у спеціалізованих навчальних закладах Міністерства внутрішніх справ, які знаходяться в Одесі, Херсоні, Києві, Львові та Харкові. «Одним з напрямків навчання є психологія, що є досить непоганим варіантом для дівчат, адже отриману професію вони можуть використовувати в різних сферах діяльності», - зазначив майор поліції. 

Професіограічна екскурсія трохи відкрила учнівській молоді завісу, хто ж такий поліцейський і чим займається у повсякденній роботі. Тож сподіваємось, що лави співробітників Вознесенського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області тільки поповнюватимуться амбітними та цілеспрямованими юнаками та дівчатами. А вони, в свою чергу, віднайдуть справу життя.

 

Источник: voz.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости