Общество | Вознесенск, 20 Августа, 2017

Вознесенськ. ЗУСТРІЧ З ОСББ "БУДИНКИ 200, 204"

Свежие новости: Вознесенськ. ЗУСТРІЧ З ОСББ

Під час особистого прийому громадян мешканки вул. Київської запропонували міському голові відвідати збори членів їхнього ОСББ. Тож ввечері, 17 серпня, Віталій Луков завітав на збори, щоб допомогти слушною порадою та відповісти на хвилюючі запитання.

Головним питанням порядку денного було виявлення недовіри до голови ОСББ у зв’язку з відмовою надання фінансової звітності про використані кошти. Думки щодо вирішення цієї проблеми розділились: деякі бачать сенс в розділенні ОСББ по будинках; інші впевненні, що переобрати голову буде найліпшим варіантом; треті висловили бажання повернутись до ЖЕКівських будинків (на утримання КП «Єдність»).

Після довгих словесних перепалок, які не принесли ніяких результатів, члени ОСББ «Будинки 200, 204» звернулись по допомогу до очільника міста.

«Раджу дати голові ОСББ допрацювати рік, показати всю фінансову звітність за час його роботи, а вже потім, якщо мешканців буде щось не влаштовувати, оголошувати недовіру та переобирати голову» - наголосив міський голова.

Віталій Луков зазначив, що бути головою ОСББ – це велика відповідальність та навантаження не тільки фізичне, але й моральне. Робота його є непомітною та невдячною. Повинна бути, в першу чергу, повага і довіра до голови та бухгалтерів, які керують всіма фінансовими питаннями в ОСББ.

Для вирішення першочергових потреб (ремонт даху, заміна водопроводних або каналізаційних труб, вікон чи дверей у під’їздах) потрібно збирати більш масштабні збори, бачити базу, яка вже є у ОСББ, по можливості, врахувати потреби більшості мешканців будинків і розрахувати скільки коштів на це все потрібно. Існуючий тариф, який на сьогодні складає 1 гривню за 1 м2 не дає змоги повністю задовольнити всі потреби на утримання будинку та двору (для порівняння: тариф в сусідньому будинку складає 2,14 гривень за 1 м2). В свою чергу, допомогу в діяльності ОСББ міська влада вбачає в обличчі Управління житлово-комунальної господарства та капітального будівництва ВМР, куди може звернутись кожен голова ОСББ та отримати консультацію.

Наостанок, мешканців мікрорайону цікавило питання субсидій, тарифу на водопостачання та водовідведення та використання коштів зони ризику.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Источник: voz.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости