Политика | Вознесенск, 23 Октября, 2018

Вознесенська гімназія відкрила щорічний цикл «осінніх зустрічей» з міським головою

Свежие новости: Вознесенська гімназія відкрила щорічний цикл «осінніх зустрічей» з міським головою

19 жовтня в приміщенні актової зали гімназії № 1 міста Вознесенська відбулася перша з циклу традиційних щорічних зустрічей міського голови Віталія Лукова з жителями громади. Такі заходи відбуваються вже не перший рік. Пріоритетом зустрічей є формат відкритого діалогу між очільником та вознесенцями.

Міський голова розпочав свій виступ із зачитування одного з численних анонімних листів, які надходять до Виконавчого комітету Вознесенської міської ради. Заявник скаржився на роботу керівництва гімназії та працівників Управління освіти, що спровокувало міського голову здійснити перевірки в усіх школах міста на предмет правдивості фактів, наведених в листі.

Також очільник міста торкнувся теми реформування системи освіти в Україні, згідно з якою з нового навчального року всі діти, які йдуть до першого класу, розподілятимуться по школах за місцем реєстрації. Винятки можливі, але лише при недостатній наповненості відповідного навчального закладу. Ще одна новела – це зміни в структурі шкіл. Так, усі школи до 9 класу тепер, скоріш за все, стануть гімназіями. Далі діти переходитимуть до ліцеїв. Тому статус та особливість Вознесенської гімназії зміниться.

Далі міський голова розповів про ту роботу, яка була виконана протягом року на території міста, а також про ті виклики, завдання та проблеми, які слід буде вирішувати в наступному 2019 році. Найбільш обговорюване питання сьогодення – капітальний ремонт вулиці Київської, адже автошлях простягається через усе місто й знаходиться у вкрай незадовільному стані. Але у зв’язку з тим, що до кінця 2018 року заплановано ремонт каналізаційного колектору від вулиці Осипенка до мосту через річку Мертвовод, міська влада не мала права вимагати ремонту цієї дороги. Вознесенська громада єдина в області, яка залучила близько 11 мільйонів гривень з обласного екологічного фонду на ремонт каналізаційного колектору. Тому після заміни каналізаційної труби, що знаходиться під дорогою Н-24, вознесенці матимуть повне право вимагати від держави капітального ремонту вулиці Київської.

На минулорічній зустрічі у гімназії мешканці мікрорайону скаржилися на часте відключення вуличного освітлення. Не зважаючи на тяжкий фінансовий стан поточного року, який спричинено виділенням левової частки коштів з міського бюджету на співфінансування багатомільйонних проектів, кошти на ремонт та заміну вуличного освітлення по вул. Короленка, Шевченка та у парку ім. Т. Г. Шевченка було знайдено. Тож наразі скарги щодо цього питання не виникають.

Стосовно міських доріг, то великих ремонтних робіт у поточному році не проводилося й на це є вагомі причини. Реалізація 2 масштабних проектів «Зниження рівня енергоспоживання в будівлях лікарні м. Вознесенська» (близько 22 млн грн), «Капітальний ремонт будівлі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8» (17 млн грн) потребує немалих коштів з міського бюджету. Крім того близько 2,3 млн грн витрачено на капітальний ремонт ЗОШ № 10, великі обсяги роботи зроблено в ЗОШ № 3 із введення в стрій нового дитячого садка на її базі. А ще відремонтовано подвір’я ЗОШ № 4 (200 тис грн) і закінчується ремонт туалетів в гімназії(очікувана вартість – близько 400 тис грн). Цього року саме на освіту і медицину було сконцентровано всю увагу та фінансові затрати міста.

По закінченню виступу присутні мали змогу ставити запитання щодо найбільш хвилюючих проблем містян. Практично усі запитання та прохання стосувалися поліпшення дорожньої інфраструктури. Міський голова відповів присутнім, що наступні два роки будуть присвячені покращенню дорожнього господарства міста.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты