Общество | Вознесенск, 19 Мая, 2017

Вознесенський МРЦЗ долучився до проведення загальнонаціональної акції профорієнтаційного тестування школярів

Свежие новости: Вознесенський МРЦЗ долучився до проведення загальнонаціональної акції профорієнтаційного тестування школярів

Останні роки навчання в школі – дуже відповідальна пора для школярів, адже однією з проблем, яка постає перед ними, є вибір майбутньої професії. На допомогу в цьому питанні дітям завжди приходить Служба зайнятості, яка надає, насамперед, інформаційні та профорієнтаційні послуги щодо самовизначення та отримання професійної освіти. 

В рамках розпочатої загальнонаціональної кампанії з профорієнтації випускників шкіл та з метою визначення інтересів, схильностей, особливостей характеру особи, Вознесенський МРЦЗ провів ряд групових уроків-профконсультацйї в яких взяли участь 104 учні 9-10 класів Вознесенськоих ЗОШ №5,10,2. На проведених уроках використовувались комп’ютерні методики профдіагностичного тестування, а саме опитувальники Голанда та Клімова. Результати проведених тестів дають учням можливість класифікувати себе у світі професій та зрозуміти до якої з груп професій вони належать, що значно полегшує прийняття рішення щодо професійного вибору. Таким чином, пройшовши тести кожен із старшокласників виокремив свої основні здібності, нахили, уміння, риси та інтереси, виявлення яких є необхідною умовою подальшого успішного працевлаштування та кар’єрного росту. Фахівець центру зайнятості Наталія Дороніна також надала консультації щодо професій, які можна обрати за покликом, у відповідності із отриманими результатами, а головне, за якими в майбутньому можна буде працевлаштуватися.

Для більш поглибленого тестування школярам запропонували відвідати Вознесенський міськрайонний центр зайнятості, де фахівці не лише проведуть тестування, а й зможуть проконсультувати щодо вибору майбутньої професії — від «як правильно обрати професію» до «в якому навчальному закладі її можна здобути».

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости