Политика | Вознесенск, 26 Июля, 2018

Як «не працює» медобладнання вартістю 16 мільйонів гривень або чого варті слова нардепа – представника Блоку Петра Порошенка

Свежие новости: Як «не працює» медобладнання вартістю 16 мільйонів гривень або чого варті слова нардепа – представника Блоку Петра Порошенка

20 липня під час зустрічі з депутатами Вознесенської міської ради та громадськими активістами Вознесенська народний депутат України, представник політичної сили Президента України Давид Макар`ян заявив, що у грудні 2017 року він разом із Олександром Лівіком поставив у Вознесенську лікарню медобладнання на суму 16 мільйонів гривень. Але, по сьогоднішній день обладнання не функціонує і жителі міста вимушені їздити до Миколаєва для проходження медичних досліджень. За твердженнями нардепа це є наслідком того, що місцева влада не виділила кошти для придбання необхідних компонентів для діагностики. Олександр Петрович із зали підказав своєму куратору, що для закупівлі реактивів необхідно 2 мільйони 418 тисяч гривень. 

Один із громадських активістів Вознесенська вирішив перевірити слова народного депутата і відвідав Вознесенську лікарню. 

Як зрозуміло зі змісту відео, придбане медичне обладнання активно використовується за призначенням.

25 липня відбулася чергова 58-ма сесія Вознесенської міської ради, на початку якої виступив головний лікар Вознесенської лікарні Володимир Красьоха. Головний лікар доповів присутнім, що закупівля медичного обладнання, введення його в експлуатацію та використання неодноразово перевірялися різними компетентними службами. Остання перевірка за клопотанням нардепів проводилася рахунковою палатою Верховної ради України. Перевірки не виявили жодних порушень. Володимир Красьоха повідомив присутнім, що деякі дослідження, які є профілактичними, дійсно не проводяться через брак коштів на придбання відповідних реактивів. Це при тому, що на сьогоднішній день приймальне, реанімаційне та пологове відділення Вознесенської лікарні не забезпечені в повному обсязі всіма необхідними медикаментами. У разі виділення коштів лікарні, головний лікар буде стояти перед вибором – або витратити їх на медикаменти для порятунку життя пацієнтів, або придбати реактиви для профілактичних досліджень, на проведенні яких наполягає одна людина в місті. Який вибір буде зроблено – очевидно. Також головний лікар висловив свій жаль з приводу того, що Вознесенська лікарня стала заручником політичних пристрастей.

Нагадаємо, що у листопаді-грудні 2017 року за кошти вознесенців, сплачені ними у якості податків до державного бюджету, Вознесенською лікарнею було придбано медичне обладнання вартістю 13 386 937,20 грн.:

Підтвердження інформації про поставку Давидом Макар`яном разом із Олександром Лівіком медичного обладнання на суму 16 мільйонів для Вознесенської лікарні знайти не вдалося.

Читайте також: Скільки коштує вознесенцям імідж нардепів

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости