Политика | Южноукраинск, 22 Июня, 2017

Южно-Український енергокомплекс відвідали представники Миколаївської обласної ради Організації ветеранів України

Свежие новости: Южно-Український енергокомплекс відвідали представники Миколаївської обласної ради Організації ветеранів України

На ЮУАЕС відбулася зустріч членів президії Миколаївської обласної ради Організації ветеранів України з фахівцями енергокомплексу. Її було організовано 16 червня в рамках пленуму цієї громадської організації, який проходив у місті-супутнику атомної станції. У складі делегації були також представники двох ветеранських організацій - ВП ЮУАЕС і міста Южноукраїнськ.

Гості Южно-Українського енергокомплексу активно цікавилися темою підвищення рівня Олександрівського водосховища до проектної позначки 20,7 м. Вони питали про причини, що викликали необхідність підвищення рівня водоймища, про проблеми забезпечення водогосподарських потреб населення, яке проживає нижче за течією річки Південний Буг, засудили деструктивний підхід опонентів атомників, а також надали ряд пропозицій щодо ширшого інформування населення про позитивні наслідки цієї діяльності.

Енергетики в бесіді з ветеранами констатували, що підвищення рівня Олександрівського водосховища - це питання екологічної безпеки регіону. Катастрофічна нестача води в періоди маловоддя призводить до проблем, врегулювати які сьогодні можна лише одним оптимальним способом - створити необхідний запас води в Олександрівському водосховищі. Його можна використати для потреб населення та зрошуваного землеробства в Миколаївській області, забезпечуючи санітарний попуск води (не менше 17 м3/с) у річці Південний Буг нижче греблі Олександрівської ГЕС у періоди літньої межені. На згадані цілі з загального об'єму водоймища (72,6 млн м3) використовуватиметься 46 млн м3.

Розуміючи важливість завдань, що стоять перед колективом Южно-Українського енергокомплексу, гості підкреслили значення зустрічей з громадськістю і підтримали атомників у їхніх прагненнях реалізувати намічені перед ними плани. «Треба частіше проводити виїзні зустрічі громадськості з фахівцями атомної станції з роз'ясненнями щодо питань підвищення рівня. Послухавши сьогодні аргументи енергетиків, я зрозумів, що не все так погано, як нам намагаються показати окремі представники громадськості. Ми, в свою чергу, готові допомагати атомникам і вести роз'яснювальну роботу», - підбив підсумок «круглого столу» голова обласної ради ветеранів Микола Поротніков.

Візит ветеранів на енергокомплекс, організований управлінням інформації та громадських зв'язків ВП ЮУАЕС, не обмежився спілкуванням у залі. Гості відвідали інформаційний центр атомної станції, повномасштабний тренажер - аналог блочного щита управління АЕС, а також побували на пристанційному та оглядовому майданчиках ЮУАЕС і Ташлицької ГАЕС.

 

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты