Политика | Южноукраинск, 20 Декабря, 2017

Южноукраїнськ отримав бюджет на 2018 рік – відбулась позачергова сесія міської ради

Свежие новости: Южноукраїнськ отримав бюджет на 2018 рік – відбулась позачергова сесія міської ради Южноукраїнськ отримав бюджет на 2018 рік – відбулась позачергова сесія міської ради

Вчора, 19 грудня 2017 року, відбулася позачергова сесія Южноукраїнської міської ради, на якій з чергової спроби депутати ухвалили бюджет міста на 2018 рік. Нагадаємо, що перша спроба прийняти бюджет міста на наступний рік на черговій 30-ій сесії міської ради, що відбулася 14 грудня, не вдалася. Через суперечки щодо фінансування тепло- та водопостачаючого комунального підприємства «ТВКХ» проект рішення не набрав потрібної кількості голосів.

Про це повідомляє кореспондент Маю право.

Тому на порядку денному 31–ої позачергової сесій Южноукраїнської міської ради стояло лише одне питання – прийняття бюджету на 2018 рік.

Це не завадило депутатом перед початком обговорення зробити кілька оголошень.

Зокрема, депутати від партії «Єдність» Олена Захарова, Микола Носан, Андрій Добровольський, Юлія Бутакова, Людмила Шевчук оголосили про свій вихід з партії «Єдність». Від цієї партії в 2015 році було обрано також і діючого мера міста Южноукраїнська Віктора Пароконного, та фракція цієї партії налічувала найбільшу кількість депутатів. Саме відсутність діалогу між депутатами та очільником міста при розробленні бюджету міста на 2018 рік та фінансування комунального КП «ТВКХ», яке має багатомільйонні борги, стала причиною такого рішення цих депутатів.

Замість Івана Кваши міську партійну організацію «Єдності» очолив Володимир Протас, який є керівником відділу модернізації КП «ТВКХ». Останній під час засідання позачергової сесії дозволяв собі порушувати Регламент Ради та порядок проведення засідання своїми викриками та обвинуваченнями на адресу депутатів, які заперечували проти виділення бюджетних коштів на утримання КП «ТВКХ».

 

На забезпечення роботи цього підприємства та на погашення його боргів за мировими угодами перед відокремленим підрозділом «Южно-Українська атомна електростанція» Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» пропонувалося в 2018 році виділити суму в 20,8 млн. грн.

Однак проект рішення «Про бюджет міста Южноукраїнська на 2018 рік» з такою пропозицією набрав лише 14 голосів з 18 необхідних.

Другий варіант бюджету міста на наступний рік передбачав лише захищені статті видатків та утримання бюджетних організацій та був запропонований керівником фінансового управління міської ради Гончаровою Т. За ним пропонувалося зарезервувати 42,5 млн.гривень та вирішити їх долю, як і долю виконання мирових угод на черговій сесії 25 січня 2018 року після детального вивчення діяльності КП «ТВКХ».

Ця пропозиція також не набрала потрібної кількості голосів депутатів – за неї проголосувало лише 12 народних обранців.

Тоді депутат Снітков С. запропонував для забезпечення виконання мирових угод по боргам КП «ТВКХ» залишити в проекті рішення 7,7 млн. грн. та виділити кошти на забезпечення безперебійної роботи цього підприємства (2 млн. гривень) на січень 2018 року, включаючи заробітну плату працівникам, кількість яких налічує близько 400 осіб. Та повернутися до вирішення питання виділення коштів на КП «ТВКХ» 25 січня 2018 року.

Ця пропозиція була підтримана більшістю депутатів Южноукраїнської міської ради.

При цьому підтримана пропозиція оголошувалася «з голосу», та депутати довго сперечалися з приводу суму, яка необхідна на місяць роботи підприємства - 3 млн. гривень чи 2, 5 млн гривень.

Рішення ради, яким було затверджено бюджет на наступний рік, до цього часу не оприлюднено. Тільки після його підписання та оприлюднення южноукраїнці, так як само як і їх представники, знатимуть, як житиме їх громада у наступному році.

Цікавим є той факт, що вже після проведення голосування та оголошення його результатів - «За» проголосувало 20 обранців, «проти» - 0, «утрималось» - 8   - на офіційному сайті було оприлюднено результати голосування, які містили виправлення. З нього видно, що депутат Світлана Гут нібито помилково натиснула кнопку «утрималась», тоді як підтримала рішення. Однак під час засідання сесії вона не повідомила про свою «помилку» ні своїм колегам, ні лічильній комісії, члени якої посвідчили виправлення вже після закриття сесії.

Результати голосування за перші дві пропозиції проекту рішення «Про бюджет міста Южноукраїнська на 2018 рік» не оприлюднювалися на офіційному сайті.

 

 

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости