Происшествия | Николаев, 8 Августа, 2017

За минулий тиждень на водоймах країни загинуло 99 громадян

Свежие новости: За минулий тиждень на водоймах країни загинуло 99 громадян

Спека, яка минулого тижня панувала майже по всій території України, призвела не тільки до різкого збільшення кількості пожеж у природних екосистемах, а ще й суттєво вплинула на статистику загиблих на воді. Знову фіксуємо вражаючий показник: 99 громадян загинули на водних об'єктах країни у період з 31 липня по 6 серпня. Зазвичай, відпочинок біля води — чи не найкращий спосіб охолодитися, коли за вікном прогнозують понад 35 градусів. Однак, якщо нехтувати елементарними правилами безпеки та заборонами, дозвілля може завершитися справжньою трагедією. То який ще привід потрібен для людей, аби прислухатися до застережень рятувальників, коли йдеться про десятки потонулих за добу?

Особливо прикро, коли внаслідок необережності або неуважності дорослих, на водоймах травмуються або гинуть діти.

Зокрема, 6 серпня на Херсонщині, у Чорному морі в с. Залізний Порт Голопристанського району, місцевими мешканцями знайдено та вилучено з води тіло хлопчика 2007 року народження, який потонув під час купання. Наразі встановлюються остаточні причини трагедії, а тіло загиблої дитини передано представникам Нацполіції.

Спілкуючись з батьками, рятувальники завжди наголошують на необхідності враховувати те, що дитяча поведінка є часто непередбачуваною, і відпочиваючи з дітьми, ні в якому разі не можна залишати їх без нагляду поблизу місць з підвищеним рівнем небезпеки.

За день до випадку на Херсонщині, лихо сталось також і на території Харківської області, де місцеві мешканці знайшли та вилучили з місцевого ставка поблизу с. Олександрівка Золочівського району тіло 1,5-річної дитини. Обставини загибелі дівчинки встановлюють правоохоронці, однак відомо, що батьки залишили маленьку дитину вдома саму незадовго до трагедії.

Водночас тільки на території Кіровоградської області протягом 6-7 серпня до Служби порятунку надійшло 3 повідомлення про загибель громадян на місцевих водоймах.

В той же час на Львівщині тривають пошуки чоловіка 1967 року народження , який потонув під час відпочинку 6 серпня в озері Борисівка у м. Новояворівськ Яворівського району.

Загалом, з початку року на водоймах країни вже загинуло 685 людей, з яких 70 дітей. При цьому врятовано 484 людини, у тому числі 106 дітей.

Тож, аби зменшити сумну статистику загибелі на водних об'єктах, фахівці Служби порятунку патрулюють місця відпочинку біля води, а також щодня проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу з громадянами щодо дотримання правил безпечної поведінки під час відпочинку. Проте, найбільш дієвим превентивним методом є власна обачність та відповідальність кожного громадянина!

Зважаючи на вражаюче збільшення кількості надзвичайних подій біля водойм, Державна служба України застерігає:

  • пам'ятайте - відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах;
  • ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;
  • не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки;
  • не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;
  • не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння;
  • не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас;
  • температура води повинна бути не нижче +17 °С;
  • плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 - 5 хвилин;
  • слідкуйте за штормовими попередженнями і не виходьте у плавання на човнах при сильних поривах вітру;

Шановні громадяни!

Дбайте про свою безпеку і у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

 

 

Источник: yu.mk.ua

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты