Общество | Николаев, 23 Апреля, 2019

Завдяки проведенню допорогових закупівель у ProZorro, розпорядники коштів на Миколаївщині зекономили 4,5 млн грн за І квартал

Свежие новости: Завдяки проведенню допорогових закупівель у ProZorro, розпорядники коштів на Миколаївщині зекономили 4,5 млн грн за І квартал

Забезпечення ефективності і прозорості використання бюджетних коштів залишається одним із пріоритетних завдань органів влади. Так, ще у листопаді 2017 року голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко підписав розпорядження "Про проведення допорогових закупівель товарів і послуг з використанням електронної системи закупівель ProZorro". 

Нагадаємо, що відповідно до розпорядження, виконавці бюджету – структурні підрозділи облдержадміністрації, райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, щоквартально надають інформацію про здійснення ними допорогових публічних закупівель за підсумками роботи відповідного періоду. Це, зокрема, структурні підрозділи облдержадміністрації; апарат Миколаївської ОДА, Миколаївський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій та контактний центр Миколаївської області; райдержадміністрації. Серед органів місцевого самоврядування, яким було рекомендовано долучитися до виконання розпорядження, інформацію про проведення закупівель за І квартал 2019 оку надали виконавчі комітети міст обласного значення – Миколаєва, Вознесенська, Очакова, Первомайська, Южноукраїнська та об’єднані територіальні громади: Баштанська і Снігурівська міські ради, Березанська, Казанківська, Олександрівська селищні ради, Володимирівська, Бузька, Кам'яномостівська  та Прибужанівська сільські ради.

За інформацією, наданою органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування Миколаївської області (головні розпорядники, що використовують кошти місцевих бюджетів – обласного, районних, міських, селищних, сільських), при допорогових закупівлях звітного періоду забезпечено економію публічних коштів на рівні 13,7% (4,5  млн грн).

Зокрема, головними розпорядниками бюджетних коштів включно із підпорядкованими їм підприємствами, установами, організаціями забезпечено економію: на рівні структурних підрозділів облдержадміністрації - 16,3% (понад 2,4 млн грн), на рівні райдержадміністрації – 10,9% (близько 700 тис грн), на рівні виконавчих комітетів міст обласного значення – 13,5% (понад 1 млн грн), а також 8,5% (майже 300 тис грн) – на рівні Баштанської та Снігурівської міських рад.

Структура  допорогових закупівель за вартістю укладених договорів у 1 кварталі 2019 року складає: 10,1% - конкурентні закупівлі через електронну систему ProZorro, 51,5% - закупівлі з використанням електронної системи ProZorro шляхом оприлюднення звіту про укладені договори, 38,4% - прямі договори.

Серед  головних розпорядників коштів обласного та районних бюджетів, а також підпорядкованих їм підприємств, установ, організацій, допорогові закупівлі у звітному періоді проводив 271 розпорядник.

За конкурентними процедурами у системі ProZorro в межах допорогових закупівель за кошти обласного та районних бюджетів укладено 339 договорів.

Серед структурних підрозділів облдержадміністрації найбільше договорів на конкурентній основі, як і у минулому році, укладено у сферах охорони здоров’я (114), соціального захисту (80), освіти і науки (27).

На районному рівні найбільше договорів на конкурентній основі у межах допорогових закупівель у звітному кварталі уклали розпорядники бюджетних коштів Новоодеської (22) та  Снігурівської (20) райдержадміністрацій.

Загальна фактична вартість за договорами, укладеними у звітному періоді на рівні обласного і районних бюджетів за результатами допорогових закупівель товарів і послуг з конкурентним вибором виконавця, склала понад 18,5  млн грн. При цьому, на загальну стартову вартість близько 2,5 млн грн конкурентні  закупівлі відмінені у зв’язку з відсутністю або невідповідністю  пропозицій учасників та виявленням технічних помилок. Частіше за все, як і в минулому році, предметами закупівлі за конкурентним вибором виконавця були товари, характеристики та технічні і якісні вимоги по яких є більш детальними та стандартними: паливно-мастильні матеріали, продукти харчування, лікарські засоби, офісна та комп’ютерна техніка.

За даними розпорядників бюджетних коштів квартальна економія коштів обласного та районних бюджетів, отримана завдяки конкурентному вибору виконавців в електронній системі закупівель ProZorro, склала 3,17 млн грн – рівень економії дорівнює 14,6%.

Електронною системою ProZorro для оприлюднення звітів про укладені договори розпорядники коштів обласного та районних бюджетів скористалися 1504 рази, загальна сума таких договорів - понад 89,4 млн грн.  Частіше за все предметами закупівлі були послуги: поточний ремонт, розробка проектно-кошторисної документації, послуги з експлуатаційно-технічного обслуговування, послуги з енерго- та тепловодопостачання.

Фактична вартість укладених у звітному періоді 7605 прямих договорів (обласний та районі бюджети) склала близько 69,6 млн грн. Частіше за все предметами закупівлі були продукти харчування, транспортні послуги, оплата за послуги по розподілу природного газу, електричної енергії, комунальні послуги, послуги з поточного ремонту і технічного обслуговування офісного устаткування.

В цілому, за результатами моніторингу інформаційної бази ProZorro, закупівлі, в межах допорогових значень, встановлених Законом України «Про публічні закупівлі», протягом 1 кварталу 2019 року здійснювали 602 організатори  Миколаївській області, що використовують кошти усіх рівнів бюджетів.

З використанням електронної системи закупівель ProZorro завершено понад 6,8 тисяч закупівель,  укладено допорогових договорів на загальну суму понад 1,7 млрд грн.

З них 124 організатора закупівель уклали 720 договорів за конкурентним вибором виконавців на загальну суму понад 66,2 млн грн. При цьому підтверджена економія склала 9 млн грн, рівень  економії - близько 12%. Розміщенням в електронній системі звітів про укладені договори скористалися 577 організаторів закупівель Миколаївської області.

За  кількістю завершених у 1 кварталі 2019 року через електронну систему ProZorro конкурентних допорогових закупівель, а також за обсягом підтвердженої економії коштів, Миколаївська область займає 11 місце серед інших областей України.

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты