Общество | 24 Июня, 2017

ЗНО: максимум балів з української мови та літератури набрали лише 5 випускників

Свежие новости: ЗНО: максимум балів з української мови та літератури набрали лише 5 випускників

Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко зазначив, що лише п'ять випускників набрали максимум 200 балів під час зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури.

Про це Укрінформу повідомила прес-служба віце-прем’єр-міністра.

За словами Кириленка, під час іспиту з української мови та літератури, який складали всі випускники (він необхідний для вступу до будь-якого вишу), лише п'ять випускників набрали максимум 200 балів. 7,5% завалили іспит з цього предмета.

"Напевно, посилились вимоги до знання української мови та літератури", – прокоментував віце-прем’єр-міністр.

Він нагадав, що буде додаткова сесія ЗНО з 3 до 12 липня. На підставі результатів тестування виші ухвалюють рішення про зарахування.

Кириленко також звернув увагу, що ті випускники, які перебувають під тимчасовою окупацією, державою не забуті та можуть розраховувати на підтримку українського уряду. Для цього з 19 червня до 30 вересня в університетах діятимуть освітні центри "Крим-Україна" та "Донбас-Україна". Детальний перелік цих ВНЗ є на сайті Міністерства освіти і науки. Вступати через освітні центри можуть як особи, які мають український документ про освіту та сертифікати ЗНО 2016 або 2017 року, так і ті, хто не має українського документа про освіту і не проходив ЗНО.

"Можливості великі, українська система освіти високо цінується в світі", – наголосив Кириленко.

 

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости