Общество | Южноукраинск, 9 Февраля, 2018

Звернення до керівників підприємств, установ та організацій області, голів профспілкових організацій

Свежие новости: Звернення до керівників підприємств, установ та організацій області, голів профспілкових організацій

Миколаївська обласна рада профспілок, враховуючи значні потенційні можливості колективних договорів у підвищенні ефективності та конкурентоспроможності виробництва, забезпеченні соціального прогресу, звертається до підприємств, установ та організацій усіх форм власності, які використовують найману працю, із рекомендацією підвести підсумки виконання зобов’язань по колективних договорах на 2017 рік, а також активізувати роботу по укладанню нових або подовженню дії раніше укладених колективних договорів на 2018 рік.

Про це повідомив Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради.

Колективні договори є загальновизнаним у світі засобом регулювання соціально-трудових відносин, узгодження інтересів власника і найманого працівника та соціального захисту працюючих і членів їх сімей.

Повний і змістовний колективний договір може доповнювати своїми локальними гарантіями норми трудового законодавства, покращувати умови праці, медичне обслуговування та соціально-побутові умови, заохочувати працівників. Такий колективний договір має передбачати збереження та створення нових робочих місць, гідну заробітну плату та недопущення її заборгованості, забезпечення здорових та безпечних умов праці.

Водночас врегульовані колективно-договірні відносини гарантують роботодавцеві стабільну безконфліктну діяльність підприємства, зростання показників продуктивності праці і, як результат, - підвищення прибутковості. Таким чином, колективно-договірне регулювання є доцільним, засвідчує високу правову культуру сторін, а також стратегічну налаштованість на перспективу і розвиток.

Колективний договір повинен враховувати та відповідати нормам чинного трудового законодавства, Генеральної угоди, галузевих та територіальних Угод з регулювання соціально-економічних питань.

Звертаємо увагу, що з 01 січня 2017 року показник мінімальної заробітної плати не застосовується як розрахункова величина для визначення посадових окладів, заробітних плат та інших виплат у колективних договорах. Пропонуємо за необхідності переглянути системи оплати праці, якщо вони базуються на показнику мінімальної заробітної плати, взяти за основу величину не менше прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 01 січня календарного року. Разом з цим, відповідно до норм чинного законодавства, розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати.

Пропонуємо провести двосторонні переговори для того, щоб укласти колективні договори на 2018 рік не пізніше березня, з наступною їх реєстрацією у місячний термін.

.

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты