Политика | Вознесенск, 21 Июня, 2017

Звернення Лукова до громади з нагоди Дня скорботи в Україні

Свежие новости: Звернення Лукова до громади з нагоди Дня скорботи в Україні

Дорогі вознесенці!

22 червня -  день національної скорботи, коли ми віддаємо данину пам’яті загиблим у найкривавіший період в трагічній історії Другої світової війни. Саме в цей день 1941-го року розпочався напад на Радянський Союз, що завдав нашому тоді багатонаціональному народові страшних та непоправних втрат. Було знищено мільйони життів українців, зруйновано міста і села…

Не уникнув гіркої долі  і наш славний Вознесенськ. Поколінню наших батьків, дідів та прадідів довелось пережити чимало  поневірянь: голод, холод, окупаційний період, важку працю на трудових фронтах, хвороби, втрату близьких.

Гіркі спогади про те лихоліття не полишають нас, вони передаються від батьків до дітей, з покоління у покоління. Ні ми, ні наші нащадки ніколи не забудемо про велич подвигу і жертовність українського народу, що здійснив неоціненний внесок у розгром нацистської імперії. Тільки на східному фронті воювало близько 7 мільйонів українців, кожен другий з яких поліг заради світлого майбутнього нащадків.

День скорботи і пам’яті нині в Україні набуває все більш глобального значення, тому що жертви війни повторюються і в ХХІ сторіччі, у нещодавно мирній Україні. Четвертий рік країна втрачає своїх синів та дочок. Це герої, які пішли у безсмертя, з честю захищаючи незалежність, суверенітет і європейський вибір Української держави, мирних громадян, які загинули від рук агресора. Тож, віддаючи сьогодні шану визволителям рідної землі – ветеранам Другої світової – , ми не можемо не згадати українських солдатів, які стримують ворога на сході.  Не можемо не вклонитися світлій пам’яті наших земляків-вознесенців,  які загинули, захищаючи Україну та кожного з нас: Гречаного Володимира, Карбівничого Сергія, Костенка Костянтина, Макарова Сергія, Бондаря Олександра,  Каленика Сергія та Ліптуги  Олександра. Вічна пам’ять та слава героям, справжнім захисникам Батьківщини!

 Бережімо мир, цінуймо життя, підтримуймо наших захисників, шануймо ветеранів!

Віталій Луков, міський голова

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости